maandag 5 juli 2010

Getest

De voorbereidingen voor de Volgende Toon... zijn in volle gang. Afgelopen weken zijn de diverse installaties getest. Een van de installaties, De Spreekbuis, is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging voor Zendamateurs. Samen met Geert Jonkers testten zij 29 juni jl. de werking van de Spreekbuis. Speciaal voor De Volgende Toon...zal er weer een radioverbinding tot stand worden gebracht tussen het Zendgebouw A en een bijzondere plek ergens op aarde.
Een plek waarvan je het bestaan wellicht wel kent maar wie zit daar aan de andere kant van de lijn, wat doet deze persoon daar? De spreekbuis kan je een antwoord geven op vele vragen.

Het is erg bijzonder om te ervaren hoe het ook alweer was in een wereld zonder internet en mobiele telefonie. Een wereld van "Over" en "Over en Sluiten" maar.

Terwijl wij bloggen, twitteren en sms'en is er nog een grote groep zendhobbyisten. Een kleine groep heeft nog steeds een studio in Radio Kootwijk. Vanuit het zendstation worden zo nu en dan nog steeds stemmen de ether ingezonden. En mogelijk hoort uw stem daar binnenkort ook bij.

Foto's: Hendrik-Jan Fakkeldij






Geen opmerkingen:

Een reactie posten