dinsdag 17 augustus 2010

De derde gasten: BOT

Na een overweldigend succes op diverse theaterfestivals in Nederland en hun bijzondere optreden op de Zwoele Zomeravond trekt BOT zich 21 en 22 augustus aanstaande terug op Radio Kootwijk.

BOT maakt uit ‘t lood geslagen Nederlandstalige liedjes met klinkende machinerie. Ongepolijste composities met een onwaarschijnlijk instrumentarium en teksten die bij je binnenkomen.

BOT is een muzikaal-theatraal trio stoere mannen dat zich proberen staande houden in een wereld vol afgedankte meuk: bowlingballen, betonmolens, toetsen en tuba, kloofbijlen en klappertanden zijn de middelen waarmee BOT onverwacht poëtisch werk met een rauw randje maakt. Liedjes van BOT gaan over zaken die iedereen raken.
Zowel muzikanten als machines zijn autonome personages met ieder hun gammele gebreken. Niet alle geluiden en tonen zijn in goede banen te leiden. Het toeval heeft een plek, een lied is als een gevecht. De mannen van BOT hebben ’t er maar mee te doen, en het publiek... evenzeer.

BOT is een avontuur voor iedereen die van vuile handen, wiegeliedjes, bedrog, eerlijkheid, makaken en mariakaken, samenzang of spek houdt.

Op Radio Kootwijk speelt BOT een het slotconcert van De Volgende Toon.... Naast de reguliere machinerie waarmee het trio werkt, moeten er ook een aantal klankinstallaties van de expositie De Volgende Toon aan geloven. Eenmalig en uniek, op 22 augustus om 15.30.

Reserveren is helaas niet meer mogelijk. Er zijn nog wel kaarten voor de dagverkoop dus kom ruim op tijd mocht u nog kans maken op een kaartje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten