donderdag 17 juni 2010

Wat gaan jullie nou eigenlijk doen?

Ik krijg steeds vaker de vraag:"Wat gaan jullie nu eigenlijk doen?". Een lastige vraag om te beantwoorden aan iemand die het werk van Odd Enjinears niet kent. Klinkende installaties? van een Theatergroep?

Zonder meteen te vertellen wat je precies kan gaan beleven in Radio Kootwijk deze zomer, zal ik wel proberen een beeld te schetsen van wat je te wachten staat.

Zendgebouw A van Radio Kootwijk is een heel bijzonder gebouw dat in de vorige eeuw dienst deed als een zendstation, een plek waar telefoontjes en telexberichten werden doorgestuurd naar verre oorden, een plek vol met machines en bijzondere apparaten, een plek vol geluid. In 1998 is de noodknop ingedrukt en werden alle apparaten stil gezet. Het gebouw werd het zwijgen opgelegd.



Odd Enjinears en de kunstenaars die met ons samenwerken, hebben bijzondere kunstinstallaties ontwikkeld die u als publiek weer even het gevoel geven hoe het moet zijn geweest toen het gebouw nog vol leven zat. Installaties die verwijzen naar dat industriële en koloniale verleden.

Als publiek speelt u een grote rol. Zonder dat iemand een telefoonnummer had gedraaid was er ook geen telefoniecontact, en zonder het publiek is er dan ook geen geluid in het gebouw. U zorgt voor het geluid, zonder muzikaal te zijn bent u de muzikant van de instrumenten. U wandelt de in het gebouw aangegeven route en het gebouw komt vanzelf tot leven. Een bijzondere ervaring die u echt niet mag missen.

Tot slot zien wij het gebouw als een groot laboratorium, een plek voor kunstenaars om vrijuit te experimenteren met de ruimte en de instrumenten die wij hen bieden. Dus het kan ook heel goed zijn dat u midden in een openbare repetitie terecht komt van (tap)dansers en muzikanten. Wilt u dit echt meemaken, houdt dan het blog in de gaten of volg ons op twitter: twitter.com/oddenjinears. Wij laten u weten wie wanneer aanwezig is en dat is een zeer verrassend lijstje, dat kan ik wel alvast verklappen.

Ik hoop dat het nu al iets duidelijker is en zo niet...kom gewoon even kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten