vrijdag 19 maart 2010

Wie en wat is Odd Enjinears?

De organisatie van De Volgende Toon ligt in handen van Odd Enjinears. Ik realiseer me echter dat we onszelf nog niet hebben voorgesteld. Dus voor degene die nog geen blik hebben geworpen op onze website...

Odd Enjinears Amsterdam maakt sinds 2002 beeldende en klinkende installaties met een sterke theatrale inslag. Innovatief gebruik van vergeten techniek en machinerie leidt tot verbazingwekkend effectieve mechanieken met louter zichzelf tot doel. Muziek en klank verraden een voorliefde voor geluidskunstenaars als Harry Partch en Moondog. Odd Enjinears maakt elementaire beeldenpoëzie met een rauw randje: gelaagd, maar ook toegankelijk.

De groep speelt sinds 2002 op toonaangevende zomerfestivals in binnen- en buitenland. Ons werk is gelaagd, maar ook toegankelijk. We spelen zowel voor bezoekers van kunstfestivals als voor jan-met-de-pet.
Artistieke leiding van Odd Enjinears is in handen van Geert Jonkers; zakelijke leiding is in handen van Bregje Deben.

Odd Enjinears is in 1998 opgericht in Zuid Afrika, door beeldend kunstenaar / performer Mark O'Donovan (SA). De groep in Kaapstad bestaat uit een kleine vaste kern en richt zich na een periode van succesvolle performances meer op kinetische beeldhouwwerken.
Sinds 2002 bestaat de Nederlandse groep Odd Enjinears Amsterdam, onder artistieke leiding van Geert Jonkers. Zowel Mark O'Donovan als Geert Jonkers werkten in het verleden samen met o.a. Warner & Consorten en Dogtroep. Beide groepen Odd Enjinears zijn onafhankelijke organisaties die gebruik maken van een gemeenschappelijke beeldentaal.

Odd Enjinears Amsterdam maakt beeldend locatietheater. We initiëren eigen projecten gefinancierd door verschillende subsidiënten, fondsen en opbrengsten uit kaartverkoop.
Presentatievormen variëren van reizende theaterproducties en locatiespecifieke projecten tot eenmalige gebeurtenissen of reizende exposities. Ons werk is zonder gesproken woord. We beschikken over een eigen werkplaats in Amsterdam. Naast eigen producties werken we ook in opdracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten